انواع گیربکس صنعتی از نظر روش تولید

انواع گیربکس صنعتی از نظر روش تولید

  • 1402/8/16
  • 2560
انواع گیربکس صنعتی کوچک و خورشیدی را مطالعه کنید.

گیربکس های افزاینده

در صنایع بالا دستی و پالایشگاهی و خودرو سازی نیاز به گیربکس های دور بالا می باشد که آنها را گیربکس های افزاینده می نامند. محل استقرار گیربکس‌های کاهنده بین محرک و متحرک می‌باشد لذا می‌توانند دور موتور را کاهش و قدرت را افزایش دهند.

گیربکس های کاهنده

این نوع از گیربکس های صنعتی بین محرک و متحرک قرار می گیرد و دور مورد نیاز را تامین می کند و در تیپ های مختلفی ساخته می شوند. محل قرارگیری گیربکس افزاینده نیز مانند نمونه‌های کاهنده بین محرک و متحرک است با این تفاوت که دور موتور و قدرت آن را افزایش می‌دهند. با توجه به نوع نیاز خود باید پیش از خرید بدانید که به کدام نمونه‌ها احتیاج دارید.
نوع متحرک ورودی به نوع منبع انرژی باز می‌گردد. این منبع می‌تواند یک الکتروموتور، توربین و یا موتور پیستونی باشد. میزان شوکی که هر کدام از این محرک‌ها وارد می‌کنند متفاوت است. لذا باید از یک گیربکس صنعتی با ضریب اطمینان مناسب استفاده کرد.

گیربکس صنعتی کوچک چیست و چه کاربردی دارد؟

گیربکس های مینیاتوری صنعتی نسبت به نمونه‌های معمولی فضای کمتری را اشغال می‌کنند. ضمن این که نسبت انتقال خرجی آن‌ها بزرگ‌تر از سایر نمونه‌ها می‌باشد.
غالبا گیربکس‌ های مینیاتوری دارای دو دیواره‌ی داخلی هستند. دو جداره بودن دیواره منجر به کاهش صدای گیربکس می‌شود.
لذا جعبه دنده‌های کوچک این مزیت را دارند که صدای کمی را تولید می‌کنند. البته دو لایه‌ای بودن دیواره به ایزوله‌ی حرارت نیز کمک می‌کند. لذا این نمونه جعبه دنده‌ها دیرتر و کمتر از خودشان گرما ساطع می‌نمایند. بعضی از این جعبه دنده‌ها دارای پشتیبانی ثابت هستند لذا پس از قطع برق نیز تا مدتی به کار خود ادامه می‌دهند. این محصولات معمولا در بالابرها، تجهیزات پزشکی و اتوماسیون‌های اداری زیاد دیده می‌شوند.

گیربکس های مینیاتوری نیز مانند سایر گیربکس های معمولی با توجه به تعداد و نوع چرخ دنده هایی که دارند به نمونه های مختلفی مانند خورشیدی، دور متغیر و … تقسیم بندی می شوند.

گیربکس کوچک

انواع گیربکس صنعتی کوچک

گیربکس حلزونی (Worm Gearbox)

چرخ دنده های حلزونی اجزای انتقال نیرو هستند که عمدتاً برای تغییر جهت چرخش شافت، کاهش سرعت و افزایش گشتاور بین شافت های دوار غیر موازی استفاده می‌شوند. آن‌ها در شافت هایی با محور های غیر متقاطع و عمود بر هم استفاده می‌گردند.
از آنجایی که دندانه های چرخ‌ دنده‌ های مشبک از کنار یکدیگر می‌ لغزند، چرخ‌ دنده‌ های حلزونی در مقایسه با سایر چرخدنده ها ناکارآمد به نظر برسند، اما می‌ توانند منجر به کاهش زیادی در سرعت و فضاهای مورد نیاز شوند. بنابراین کاربرد های صنعتی زیادی دارند. اساساً چرخ دنده‌های حلزونی ممکن است به دو دسته تک پوششی و دو پوششی طبقه بندی شوند.
گیربکس های حلزونی در 8 حالت متفاوت امکان نصب بر روی الکتروموتور و دستگاه را دارد.

گیربکس هلیکال یا شافت مستقیم (Helical Gearbox)

گیربکس هلیکال اندازه کوچک‌تری دارد و از قدرت کمتری استفاده می‌کند. این نوع چرخ دنده در تولید لاستیک، سیمان و سایر کاربردهای تولیدی استفاده می‌شود. گیربکس صنعتی هلیکال از تعدادی زوج دنده تشکیل شده است.
در این گیربکس‌ ها زاویه‌ی محور با امتداد دنده‌ها به نحوی است که در هر لحظه تعداد زیادی از چرخ دنده‌ها در حال چرخش می باشند. لذا میزان استهلاک گیربکس کم خواهد شد و فشار کمتری به آن وارد می‌شود.
مزایای گیربکس‌ های هلیکال:

  • عملکرد قابل اعتماد، نوسان کم، نویز کم و انتقال پایدار.
  • از چرخ دنده‌های حلزونی قدرتمندی دارند و در شرایطی که به توان و بار بالا نیاز است استفاده می‌شوند.
  • این گیربکس می‌تواند قدرت و حرکت را بین شافت‌های موازی منتقل نماید.
  • این نوع گیربکس صنعتی به نوعی طراحی شده است که با کم کردن دور باعث افزایش گشتاور در قسمت خروجی می شود.

گیربکس آویز (شافت موازی)

گیربکس آویز به چرخ دنده‌ای گفته می‌شود که در آن شافت سرعت بالا و پایین، در یک صفحه افقی و موازی با یکدیگر قرار دارند. گیربکس‌ های صنعتی شافت موازی یا آویز معمولاً برای کارهایی با گشتاور و اسب بخار بالا انتخاب می‌شوند.
دستگاه‌های میکسر و یا جرثقیل های سقفی را می‌توان بهترین کاربردهای این قبیل گیربکس‌ ها دانست. گیربکس شافت موازی می‌تواند یک شافت جامد یا توخالی به نام واحد دنده پلاگین داشته باشد.
گیربکس آویز شامل دو یا سه چرخ دنده مارپیچی می‌شود که در یک پوشش قرار می‌گیرند. این گیربکس‌ها دارای ویژگی هایی همچون فناوری بالا، صرفه جویی در فضا، قابل اعتماد و بادوام هستند.

گیربکس خورشیدی (Planetary Gearbox)

یک گیربکس سیاره‌ای شامل سه نوع چرخ دنده است: چرخ دنده خورشیدی، چرخ دنده سیاره‌ای و یک چرخ دنده حلقه‌ای.
این گیربکس دارای یک محور ورودی است که با شفت خروجی تراز می‌باشد. چرخ دنده‌های سیاره‌ای بر روی یک حامل متحرک نصب شده‌اند و به دور چرخ دنده خورشیدی که در مرکز قرار دارد می‌چرخند.
چرخ دنده‌های سیاره‌ای به دور چرخ دنده خورشیدی می‌چرخند و با یک چرخ دنده حلقه ای بیرونی مچ می‌شوند. این سه چرخ دنده پشت سر هم در داخل جعبه می‌چرخند تا یک مرحله ایجاد شود. در صورت نیاز، می‌توان مراحل بیشتری را برای نسبت‌های بالاتر به سیستم دنده اضافه کرد. وظیفه اصلی گیربکس سیاره‌ای یا خورشیدی انتقال حداکثر مقدار گشتاور با کمترین مقدار فضا است.

 

برای مشاوره و خرید گیربکس های صنعتی با ایشتار کو در تماس باشید.

مقاله های مشابه

بلبرینگ چیست؟
  • 1677
  • 1402/8/16

بلبرینگ چیست؟

یکی از صدها قطعه‌ای که در ساخت ماشین آلات و ابزار صنعتی مورد استفاده قرار می‌گیرد یاتاقان ( بلبرینگ ) است. حتما تا به حال نام یاتاقان را در مباحث مربوط به ماشین‌ها شنیده‌اید؛ اما شاید با کاربردها و مصارف آن آشنایی نداشته باشید.

ادامه مطلب
بلبرینگ چیست؟

بلبرینگ چیست؟

  • 1677
  • 1402/8/16